Treceți la conținutul principal

Noi precizări despre bunica Lina

"Multumesc, Mia! Totul este foarte interesant si placut pentru mine. Si mie mi-ar placea sa-l intalnesc pe Adrian, dar si pe Maria Blaj, mama lui, îmi scrie verişoara mea, Cornelia.
Nu am plan să vin în ţara, dar pot sa il invit la noi, în America, intrucat avem conditii sa-l primim si poate il intereseaza.
Despre Lidisoimea nu stiu nimic, fiindcă nimeni nu ne-a povestit ceva.
Pe Pecu il cunosc, căci a fost la noi la Simeria cu caruta si caii, si mama imi spunea ca este ruda cu noi, dar nu mi-a spus ce fel de ruda este...
Acum imi este clar, este ruda cu mosu,  fiind vorba de sora mosului.
Este foarte interesant ca dupa moartea tuturor, aflam vesti despre rudele noastre si ne luminam mintea. 
Îi multumesc lui Adrian ca a fost binevoitor si ne-a limpezit lucrurile, putin câte putin, dupa atata vreme.
Cu Valerica am fost prietena in sensul ca, de cate ori mergeam la Varmaga, ne intalneam, vorbeam si intram pe la casa lor, unde imi amintesc doar matusa Sabina, mama ei, care era o femeie vesela si foarte apropiata de noi. 
Mama a dorit foarte mult sa o ia Milut de sotie pe Valerica, dar cred ca nici nu s-au intalnit, iar vremea a trecut.
Buna, a pierdut apropierea de rude, pentru ca s-a pocait. Imi amintesc ca a avut 2 rude, preoti, care au fost suparati ca buna a trecut de la ortodoxie la neoprotestantism, si, de aceea, nu au mai venit in vizita la bunica ca mai inainte.
Buna nu a fost suparata, intrucat L-a iubit pe Domnul mai mult decat lumea pe care a parasit-o. Te
sarut. Cornelia
Din păcate, Maria, mama lui Adrian a trecut la Domnul, doar cu aproape o lună, înainte de-a veni Adrian în ţară, şi nu s-au mai revăzut. Aşa e viaţa... Nedreaptă!

Comentarii

Adrian a spus…
Atit Pecu cit si sora lui Sabina (bunica mea pe line materna) au suferit de dementa (senila, cred)
Adrian a spus…
Dupa socotelile mele, Jeleriu Petru si Jeleriu Ileana au avut numai trei fete: Anisia n. 1879, Sofia n. 1893 d. 1918 si Elena (Lina) n 1921.
Jeleriu Ileana n 1854 d. 1921 a fost fiica lui Jeleriu Ioan si ?? Paraschiva.
Ca si paranteza, am certitudinea ca nici unul din stramosii vostri din Varmaga are mormintul insemat cu vreo cruce ori altceva...
disa a spus…
Ce să zic, Adrian, aşa o fi...
disa a spus…
Demenţa senilă apare la o anumită vârstă.
Şi mama mea cred că a început să sufere de această boală cam pe la 85 de ani.
Cornelia Ciuciu a spus…
Este adevarat ca bunica Lina nu are nici un fel de cruce intrucat aceasta era obligatia unchiului Savuc care s-a stabilit dupa ce a obtinut fiecare partea(mai putin mama care a renuntat la tot.Ea a cerut de la unchiu sa-i de-a nucile dintr-un nuc lucru pe care l-a facut cativa ani apoi s-a terminat cu nucile am tarit bine si fara ele. HTML,

Postări populare de pe acest blog

Mama-Adriana Stoica

Iubirea de mama o simt si acuma, De cand ea la piept cu drag m-ocrotea, Cu lacrimi pe fata, mereu a mea, La Domnul Isus pentru noi se ruga: O, Doamne, o, Doamne, in mana Ta-i incredintez, O,Doamne,o,Doamne,si de rau, te rog sa-i feresti. Iubirea de mama-i alaturi de tine, In vorbe, in umblet, o simt tot mereu, Aproape-i de mine, in orice-ncercare, E mama, oricand, la bine si la greu. O, mama, o, mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu! Iar chipul tau, mama il port tot cu mine, In negura noptii, prin vant sau prin ger. Purtat-ai pe brate o fiinta dorita, Pe care-ai iubit-o, si-aceea-am fost eu. Refren: O, mama, o mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu. Trecut-au, dar, anii, si-acuma sunt mare, Si chipul tau, mama, acum s-a schimbat, Cu riduri pe fata, cu parul ca neaua, Dar zambetul dulce pe-obraz ti-a ramas. O, mama, o, mama, iti multumesc ca m-ai crescut!

Despre Simina

Simina, dezamagita, pe drept cuvant Mi-a parut rau ca tocmai pe blogul meu, care sunt fan inflacarat al Siminei, dar, mai ales, al mesajelor cantarilor sale, se duce aceasta "lupta" de pareri in legatura cu ea. Nu era suficient ce s-a scris pe anume site-uri, a trebuit ca si aici sa se continue acest deserviciu care ni se face noua, ascultatorilor ei. Public, si sper sa nu se supere, comentariul ei, in legatura cu dezamagirea simtita fata de unii dintre "fratii" ei de credinta. http://disa-amestecate.blogspot.com/2009/12/despe-simina-palincas.html Aici gasiti toate comentarile facute pe acest blog, la adresa ei. "buna ziua tuturor...A fost, intr-adevar, o surpriza sa gasesc acest blog, si, din nou, sa ma bucur de alegerea pe care am facut-o, cu 5 ani in urma, de a ma retrage dintre acesti oameni, care vor sa spuna ca sunt "pocaiti", nu crestini. In nici un caz! De cand am inceput sa cant la nivel profesional, asa cum scrie aici, de pe l

Alimente INTERZISE înainte de CULCARE