11.24.2013

Mai multe... despre Adrian

Din vorbă în vorbă, cu Adrian, am aflat despre fraţii şi surorile sale. Pe unii îi cunoşteam bine, de pe vremea când am suplinit la Şcoala din Vărmaga.
Cea mai mare fiică a părinţilor săi e Vetuţa, doctor, căsătorită cu preotul satului. Ea mi-a fost elevă, timp de un an.
Titus, coleg cu fratele meu, Nelu, la Pedagogic, după care a urmat alte două facultăţi. Acum e pictor.
Mia, patroana taberei Casa Harului.
Dana, nepoata preferată a mătuşii sale, Valeria, stă în casa părintească a bunicii sale şi a mătuşii Valeria.
Adrian, medic psihiatru în Londra, căsătorit. Are o fiică ce studiază în Franţa, la Lyon.
Din păcate, părinţii lui au decedat, tatăl, acum mulţi ani, iar mama Maria, la doar mai puţin de o lună, înainte de-a sosi fiul ei drag în ţară. Adrian a plantat o magnolie la mormântul mamei sale, aflat în cimitirul din sat, situat pe celălalt deal al satului, unde-şi dorm odihna de veci atâtea neamuri de-ale mele.
În ziua în care am fost cu el la Vărmaga, cumpărase pomi şi trandafiri ca să-i planteze în noua sa reşedinţă.
E un loc splendid, cu un teren întins, pe care l-a împrejmuit cu gard de sârmă. Are un mic lac pentru peşti, şi, zice el, va face un teren de golf pe aceste pământuri, ca să se minuneze englezii când vor veni pe aceste meleaguri.
În depărtare, se vedeau alte case în construcţie, şi se zărea şi vestitul Codru, un cătun, de care sunt legaţi sentimental muţi oameni renumiţi din judeţ. Mai sus, la vreo câtiva kilometri, se afla renumita localitate Săcărâmb, fostă zonă minieră vestită.
Tot atunci, l-am cunoscut si pe soțul surorii sale, Mia. Se numește Beni Medrea, care a trecut pe la Adrian, a băut o cafea cu el, apoi, a plecat pe deal cu un băiat ce-l ajuta la anumite munci.
De când am fost la Lidişoimea, soţul meu îmi spune că visează în fiecare noapte cu acele locuri minunate, care l-au impresionat nespus.
Cam asta e... Adrian a plecat la muncă şi, poate, la Monaco, oraş pe care îi place să-l viziteze toamna, după ce pleacă turişii.
Dacă doriţi să vedeţi toate postările despre Adrian, daţi clic pe eticheta Adrian, situată sub postare.
Edit 
Trebuie să fac câteva corectări.Tabăra se numeşte Casa Harului. Fiica lui Adrian studiază la Oxford, în Franţa lucrează doar 6 luni, în cadrul facultăţii. Magnolia nu a dus-o încă la cimitir, la mormântul mamei sale. E nevoie de aprobare.
Sora lui Adrian nu e Dana, ci Adriana Maria. Dana e verişoara lui, fiica dlui Blaj, unchiul său, fost director al şcolii, căreia eu i-am pus numele. Al doilea nume, bineînţeles. Şi uite aşa, sunt şi "naşă".
Păi, aşa îmi place mie să am ajutoare... Merci bien, Adrian! Ţi-am dat de lucru...

2 comentarii:

Adrian spunea...

Citeva corectii:

1 Casa Harului nu Poarta Harului
2 fiica mea e studenta la Oxford (la Lyon e doar temporar trimisa de Oxford - work placement for 6 months)
3 magnolia am plantat-o deocamdata in gradina piña ce primesc aviz pozitiv de la Doamna Preoteasa, admistrator de facto al cimitirului :)

Adrian spunea...

Inca o corectare care mi-a scapat: Dana se numeste verisoara unchiului Ioan, fost director la scoala. Pe sora mea de care amintesti o cheama Adriana-Maria

Plătesc un greu tribut