Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

24 nov. 2012

Oameni cu care ne mandrim-Tiberiu Mircea Borca

Tiberiu Mircea Borca

"Candidatul la alegerile pentru Camera Deputaţilor – Colegiul 1 Brad – Valea Mureşului, Tiberiu Mircea Borca (ARD), născut şi crescut în satul Lăsău (comuna Lăpugiu de Jos) a simţit pe propria piele cum e să fii nevoit să-ţi transporţi părintele la un spital judeţean, pentru a i se alina durerea. Aşa că vrea să pună umărul pentru revigorarea sistemului sanitar românesc.
“Există comune ale căror dispensare sunt rudimentare din punct de vedere al dotărilor şi al amenajării sau lipsesc cu desăvârşire. O măsură care ar trebui adoptată este amendarea legislaţiei cu privire la serviciile medicale gratuite, care să permită alocarea de la Ministerul Sănătăţii, de fonduri pentru infrastrucura sanitară din mediul rural, prin reabilitarea vechilor dispensare sau demararea unora noi, care să respecte standardele de calitate şi cele ale dotărilor minime, obligatorii. Mai există bolnavi greu sau deloc transportabili. Acestora trebuie să li se asigure asistenţa medicală la domiciliu”, arată viitorul deputat. Pe de altă parte, Tiberiu Mircea Borca crede că mai sunt de parcurs mulţi alţi paşi în domeniul medical. “În fiecare comună, ar trebui să existe câte un punct de recoltare a analizelor, dacă nu chiar un laborator de analize medicale. Măcar să le fie recoltate probele, local, iar procesarea să fie făcută în spitalele sau centrele medicale hunedorene, astfel încât bolnavul să nu mai cheltuie bani cu deplasarea”, a mai precizat candidatul.
Tot candidatul la deputăţie mai menţionează că durerile sistemului medical ar putea fi tratate prin taxa de viciu. Drept urmare, are de gând să abordeze un proiect legislativ în acest sens. “Din taxa pe viciu, Ministerul Sănătăţii a colectat în 2011, suma de 1.230.292 mii lei, iar în primele cinci luni ale acestui an, 308.300 mii lei. Banii vizează cheltuieli pentru investiţiile în infrastructură şi dotări pentru sistemul sanitar. De ce nu ar viza şi reabilitarea şi dotarea dispensarelor din mediul rural? Acestea nu fac parte tot din sistemul sanitar românesc?” se întreabă Tiberiu Mircea Borca."

Fericiti si norocosi sunt cei pe care-i reprezinta  in alegerile care bat la usa.Un comentariu:

dr MAG spunea...

ar fi o idee excelenta.eu sunt unul din medicii carora le-ar placea sa lucreze la tara.