Treceți la conținutul principal

Ca o ceata...

Ma doare ca nu-mi cunosc genealogia mai departe de strabunicii mei.
Am impresia ca s-a asternut un zid in fata mea. O ceata deasa nu te lasa sa mergi mai departe.
Fratele meu, Steve, a avut grija sa scrie arborele familiei noastre actuale.

Editare
Mergeti aici ca sa aflati mai multe:
http://disa-naivitate.blogspot.ro/2013/09/ce-am-mai-aflatdespre-neamurile-mamei.html
Gratie unui mesaj primit de la Adrian, inrudit cu mine.

Comentarii

Adrian a spus…
Cunosc ceva mai multe detalii pentru ca parintii lui Petru Urs sint stramosi de ai mei (Adrian - England)

Petru Urs nascut pe 05.04.1882, casatorit cu Elena /:Lina:/ Jeleriu, nascuta pe 07.08.1888.
Parintii lui Petru Urs sint: Petru Urs a Catalinei si Evutia Mic.
Parintii Linei sint: Petru Jeleriu si Ileana Jeleriu (grad de inrudire?)
Petru si Lina au avut 7 copii: Maria n 01.04.1909, Iosif n. 29.09.1910 d. 24.01.1911, Loghin n. 04.11.1912 d. 11.03.1913, Sofia n. 30.04.1914, Rafila n. 19.03.1917, Constantin n. 14.05.1919 si Sabina n. 21.07.1921
disa a spus…
Adrian, multumesc pentru informatii!
Exista, totusi" niste inadvertente.
Iata-le:De Loghin, mentionat in informatie, n-am stiut c-ar fi fost fratele mamei. Sigur, nu face parte dintre fratii mamei mele.

Stiam de:

Maria, decedata in urma unei rani la mana, o complicatie a diabetului.

Iosif (Savuc)

Sofia (Sofica)

Rafila

Constantin

Sabina-mama mea, care, prin voia Domnului, traieste. Doamne, da-i ani multi!
disa a spus…
@Adian, mai da-mi informatii, te rog. De unde le detii?
Am o verisoara in America, care va vedea comentariul si va confirma si ea cele spuse de mine.
Adrian a spus…
Petru Urs al Catalinei a avut ca sora pe Evutia Urs, mama bunicii mele materne (Sabina Filimon nascuta Boldor). Evutia a murit in 1917 lasind-o pe bunica orfana la 7 ani. Fratele bunicii a fost Pecu cel batrin daca mai cunosti cite ceva prin Varmaga, care locuia la Pitorasti, mai sus de Lina lui Crompir (Crompiroaia).

Si mai vezi ca se pare ca exista si o neconcordanta a zilei de nastere a mamei tale. In catastif apare inregistrata ca fiind nascuta la 21 iunie 1921.

Petru Urs a stiut sa citeasca si sa scrie spre deosebire de Lina

In legatura cu Loghin, scrie clar (in arhiva bisericii)la pozitia 169,ca al treilea copil a fost Loghin care a trait numai vreo 4 luni - botezat pe data de 10.11.1912. Mai multe detalii trebuie sa existe in catastiful II 89 pe care nu l-am consultat.
Adrian a spus…
In Noiembrie ma duc la Varmaga si daca vrei ma uit prin catastiful II/89 si II/3/72 ca sa-ti dau mai multe detalii despre Loghin (sint cumnat cu parintele). Ma intereseaza si pe mine informatia de la II/84 privitoare la datele de casatorie a lui lui Petru si Lina (referitor la tatal si mama lui Petru Urs, stramosii nostrii comuni)
disa a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
disa a spus…
Adrian, se pare ca ai dreptate. Toti fratii mei s-au bucurat cand au citit cele mentionate de tine.
Am o verisoara in America, si a confirmat cele spuse. Au fost doi fii cu nume de Iosif, unul cum ai scris tu, al doilea s-a nascut dupa mama, in 1023, e unchiul Savuc, tatal lui Petru Urs, verisoorul meu, care traieste in casa parinteasca.
Daca vii in tara, da-mi un semn. Mi-ar placea sa ne intalnim.
disa a spus…
Adrian, imi amintesc de Pecu, am auzit de Crompiroaia-cred c-am şi cunoscut-o.
Toate informaţiile îmi sunt dragi, mă aduc în lumea stramoşilor mei.
Adrian a spus…
Pecu a avut un fiu, Nelu cred, care locuia la Uroi si mi se pare ca a murit in anii din urma. Cred ca Nelu are copii in viata si ma gindeam ca as cumpara casa de la Pitorasti (care s-a prabusit) in amintirea bunicii mele materne a carei vatra a copilariei a fost.

Deci ei voi fi la Varmaga dupa 2 Noiembrie pentru 2 saptamini. Desigur, m-as bucura sa ne intilnim mai ales ca as avea o treaba la biseica de la Chimindia ca sa ma lamuresc cu spita neamului strabunicii mele paterne nascuta C^zu.
disa a spus…
Putem tine legatura si pe FB, sau imi trimiti un mesaj pe care nu-l voi publica.Iti voi da nr. meu de telefon.
Adrian a spus…
Am mai gasit un Avram Urs a Catalinei care trebuie sa fie frate cu Petru Urs al Catalinei.
Avram Urs a avut ca sotie pe Evutia Jeleriu
Fiul lor, Ioan Urs n 01.12.1874 a trait in concubinat cu Evutia Florea b. 04.02.1870, d. 23.11.1919 (din Nojag, din parintii Nicolae Florea a Dicului si Maria ?)
Interesant ca apare pe aceeasi pozitie un Nicolae Florea a Dicului si Evutia Florea care l-au avut pe Nicolae n 01.12.1887 care s-a casatorit cu Ludovica Boldor n. 09.01.1896 (fiica lui Andreiu (Danica) Boldor si Maria Urs).
Maria Urs e sora lui Lazar Urs strabunicul meu pe linie patena de la Lidisoimea, Lazar fiind fiul lui Mihaiu Urs care va fi fost inrudit cu Catalina si ceilalti Ursi ???
Adrian a spus…
Si mai este un Urs Angel (Anghel?) tot al Catalinei, casatorit cu Urs Ileana, care au avut o fata Sofia n. 25.11.1889. Sa fi fost Anghel, Avram si Petru trei frati, toti ai Catalinei?
disa a spus…
Nici cea mai mica idee. Am auyit de aceste nume. Vad ca Evutia e un nume foarte comun.
Mi-ai adus o lamurire in ceea ce priveste o parte dintre ai mei.
Daca incepeam cercetarile cand mama mea mai avea o cat de mica luciditate, ea ma lamurea. Asa, poate ca vor mai citi si altii si ne vor da informatii.
Chiar voiam sa intreb daca bunicul meu a mai avut alti frati in afara de Evutia. Se pare ca da.
disa a spus…
Apropos, de unde ai spus ca ai aceste date?
Se pot consulta pe Internet?
Adrian a spus…
Din arhiva bisericii. O alta posibila sursa de documentare ar fi catastiful cu impozite platite de proprietari de-a lungul vremii, aflat in comuna Certej, pe care inca nu l-am consultat. O alta sursa ar fi la cartea funciara in Deva, insa numai cei cu acte pe proprietati cred ca pot acea access.

Postări populare de pe acest blog

Mama-Adriana Stoica

Iubirea de mama o simt si acuma, De cand ea la piept cu drag m-ocrotea, Cu lacrimi pe fata, mereu a mea, La Domnul Isus pentru noi se ruga: O, Doamne, o, Doamne, in mana Ta-i incredintez, O,Doamne,o,Doamne,si de rau, te rog sa-i feresti. Iubirea de mama-i alaturi de tine, In vorbe, in umblet, o simt tot mereu, Aproape-i de mine, in orice-ncercare, E mama, oricand, la bine si la greu. O, mama, o, mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu! Iar chipul tau, mama il port tot cu mine, In negura noptii, prin vant sau prin ger. Purtat-ai pe brate o fiinta dorita, Pe care-ai iubit-o, si-aceea-am fost eu. Refren: O, mama, o mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu. Trecut-au, dar, anii, si-acuma sunt mare, Si chipul tau, mama, acum s-a schimbat, Cu riduri pe fata, cu parul ca neaua, Dar zambetul dulce pe-obraz ti-a ramas. O, mama, o, mama, iti multumesc ca m-ai crescut!

Despre Simina

Simina, dezamagita, pe drept cuvant Mi-a parut rau ca tocmai pe blogul meu, care sunt fan inflacarat al Siminei, dar, mai ales, al mesajelor cantarilor sale, se duce aceasta "lupta" de pareri in legatura cu ea. Nu era suficient ce s-a scris pe anume site-uri, a trebuit ca si aici sa se continue acest deserviciu care ni se face noua, ascultatorilor ei. Public, si sper sa nu se supere, comentariul ei, in legatura cu dezamagirea simtita fata de unii dintre "fratii" ei de credinta. http://disa-amestecate.blogspot.com/2009/12/despe-simina-palincas.html Aici gasiti toate comentarile facute pe acest blog, la adresa ei. "buna ziua tuturor...A fost, intr-adevar, o surpriza sa gasesc acest blog, si, din nou, sa ma bucur de alegerea pe care am facut-o, cu 5 ani in urma, de a ma retrage dintre acesti oameni, care vor sa spuna ca sunt "pocaiti", nu crestini. In nici un caz! De cand am inceput sa cant la nivel profesional, asa cum scrie aici, de pe l

Alimente INTERZISE înainte de CULCARE