Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

6 dec. 2011

Combate osteoporoza

Scumpul meu fratior, cum a auzit ca am probleme cu aceasta boala, mi-a trimis materialul de mai jos. Multumesc, dragul meu! Sa ne fie de leac!

Combate osteoporoza

Macul combate osteoporoza, datorita continutului ridicat de fosfor care ajuta la absorbtia mai buna a calciului in organism. Proprietatile curative ale macului in domeniul osteoporozei au fost evidentiate accidental, la mutarea unui cimitir vechi, din secolul 19, dintr-un sat din Slovacia.
Atunci s-a constatat ca oasele decedatilor nu prezentau urme de osteoporoza. Locuitorii satului erau mari cultivatori si mari consumatori de mac si miere. Cercetatorii slovaci au facut un studiu pe doua grupuri a cate 20 de femei care sufereau de osteoporoza. Primului grup i s-au administrat medicamente contra osteoporozei, iar celui de-al doilea grup, ulei de mac. Persoanele tratate cu mac au scapat de osteoporoza dupa administrarea unei lingurite de ulei de mac zilnic, timp de 12 luni. Femeile din celalalt grup inca prezentau valori ale calciului sub limitele normale.

Reteta ideala

Se macina 250 de grame de mac, se adauga o jumatate de cana de apa si cateva lingurite de miere, dupa gust. Amestecul nu trebuie sa fie excesiv de dulce, doar cat sa fie placut la gust. Se pune amestecul rezultat intr-un vas si se incalzeste pe aragaz pana da un pic in clocot. Se raceste amestecul, apoi se pune intr-un borcan, la frigider. Se consuma minimum o lingura pe zi, dupa care se bea apa.

Niciun comentariu: