"Pentru a lupta impotriva osteoporozei, trebuie mai intai sa va ajustati dieta. Femme Actuelle va da cateva sugestii pentru a spune "Nu" varstei si afectiunilor din aceasta perioada.
Regula 1: Consuma alimente care contin mai putin acid.
Ele se gasesc in primul rand in proteine de origine animala si cereale. O dieta prea acidifianta poate explica partial osteoporoza. Pentru a neutraliza excesul de acid, organismul mobilizeaza calciul, care ajunge astfel sa se piarda. Inlocuiti alimentele acide cu peste, carne de pasare si oua.
Regula 2: Consumati cat mai multe legume si fructe.
Fructele si legumele sunt principalele produse alimentare alcaline, dar au si alte beneficii impotriva osteoporozei, fiind anti-inflamatoare.
Mancati cel putin trei portii de fructe proaspete si uscate in fiecare zi. Fructele proaspete cele mai alacaline sunt avocado si bananele. In ceea ce priveste fructele uscate, alegeti caise, struguri si smochine. Incercati sa mancati nuci si seminte zilnic, fiind o sursa valoroasa de minerale si oligoelemente.
Regula 3: Alege cu grija grasimile
Minimizeaza aportul de Omega-6 din ulei de floarea-soarelui, de porumb si soia. In schimb, creste aportul de omega-3 prin consumul de peste gras (macrou, ton, hering, sardine) si uleiuri vegetale (in, nuci, canola, nuci).
Regula 4: Reduceti aportul de sare
Studiile stiintifice au aratat ca sarea este vinovata de piederea calciului. Pentru a face aceast lucru, alege alimentele proaspete in locul alimentlor prelucrate. In ceea ce priveste modul de gatit, nu pune sare ulterior in mancare, in farfurie.
Regula 5: Mareste aportul de vitaminele D si K
Vitamina D ajuta la o mai buna absorbitie a calciului din alimente si ajuta oasele. Vitamina K activeaza sinteza proteinelor. Vitamina D se gaseste in pestele gras, in galbenusul de ou si in grasimea din lapte.
Principala sursa de vitamina K sunt legumele verzi (varza, spanac), precum si in ficatul animalelor rumegatoare.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/modificati-va-dieta-pentru-a-lupta-cu-osteoporoza-960628
Regula 1: Consuma alimente care contin mai putin acid.
Ele se gasesc in primul rand in proteine de origine animala si cereale. O dieta prea acidifianta poate explica partial osteoporoza. Pentru a neutraliza excesul de acid, organismul mobilizeaza calciul, care ajunge astfel sa se piarda. Inlocuiti alimentele acide cu peste, carne de pasare si oua.
Regula 2: Consumati cat mai multe legume si fructe.
Fructele si legumele sunt principalele produse alimentare alcaline, dar au si alte beneficii impotriva osteoporozei, fiind anti-inflamatoare.
Mancati cel putin trei portii de fructe proaspete si uscate in fiecare zi. Fructele proaspete cele mai alacaline sunt avocado si bananele. In ceea ce priveste fructele uscate, alegeti caise, struguri si smochine. Incercati sa mancati nuci si seminte zilnic, fiind o sursa valoroasa de minerale si oligoelemente.
Regula 3: Alege cu grija grasimile
Minimizeaza aportul de Omega-6 din ulei de floarea-soarelui, de porumb si soia. In schimb, creste aportul de omega-3 prin consumul de peste gras (macrou, ton, hering, sardine) si uleiuri vegetale (in, nuci, canola, nuci).
Regula 4: Reduceti aportul de sare
Studiile stiintifice au aratat ca sarea este vinovata de piederea calciului. Pentru a face aceast lucru, alege alimentele proaspete in locul alimentlor prelucrate. In ceea ce priveste modul de gatit, nu pune sare ulterior in mancare, in farfurie.
Regula 5: Mareste aportul de vitaminele D si K
Vitamina D ajuta la o mai buna absorbitie a calciului din alimente si ajuta oasele. Vitamina K activeaza sinteza proteinelor. Vitamina D se gaseste in pestele gras, in galbenusul de ou si in grasimea din lapte.
Principala sursa de vitamina K sunt legumele verzi (varza, spanac), precum si in ficatul animalelor rumegatoare.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/modificati-va-dieta-pentru-a-lupta-cu-osteoporoza-960628
Comentarii