Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

15 aug. 2010

Un final fericit...

O zi speciala in viata mea!
Nu doar prin semnificatia ei, ci, mai ales, c-am petrecut-o in mijlocul familiei mele largite: sot, unul din fii, sora mea, mami, nepotul meu nazdravan, Raul. Era sa-l uit pe Mihai...
Am stat la tara doua zile, deoarece, ieri, sora mea a fost "ajutoare" de bucatareasa la  nunta baiatului unei vecine, apoi, participanta la bucuria mirilor.
Eu am stat cu mami. Seara, mi-am zis ca-i este tare greu surorii mele s-o ingrijeasca pe mami, care e extrem de nemultumita si dificila. Deh, omul batran si bolnav.

Nuntasii au revenit pe la ora trei dimineata. Mi-a facut placere sa ma trezesc de dimineata, o data cu soarele, sa satur animalele: gaini, caine, cele  5 pisici. Am scos hainele de pat la soare, apoi, dupa ce s-a trezit si sora mea, le-am servit micul dejun. Sa fie si ea doamna, macar o data!
Am palavragit, am urmarit programul religios pe Credo. Totul a decurs minunat.
 Fiul meu drag a reusit sa-si faca orele de somn, dragul de el, deoarece eu, mama grijulie, nu-l trezesc cand suna telefonul, desi el imi atrage atentia, in mod insistent, sa-l anunt, dar, cum lucreaza in ture, ritmul lui biologic e tare dat peste cap. Astazi, fiind in alt corp de cladire, chiar ca nu prea-l auzeam nici pe al meu, avand mai multe mesaje nepreluate.
Cand sa plecam acasa, ia cheile de unde nu-s!
Am inceput o cautare nebuna! Toata lumea-cu catel, cu purcel- dupa chei!! Unde-s, unde-s, se intreba fiecare.
Doar mama mea, in nebunia generala, intreba unde este Petrica, fratele nostru, incat, cu toata supararea am zambit. Vorba ceea:casa arde, mama cu ale ei! In treacat fie zis, era a nu stiu cata oara, in ziua de azi !
Noroc ca mai aveam dublura de la chei, dar fiul meu nu voia sa plecam, pana nu le gaseste.
Atunci, lui Raul i-a venit ideea sa-l intrebam pe sotul meu daca nu-s in pantalonii lungi, cu care a venit sambata. Acum, luase o pereche scurti, iar  pe cei lungi ii avea in mana.
Bravo, Raul! Ne-ai salvat! Cheile erau la purtator....
Am facut haz, dupa ce ne-am perpelit atat, incat fiul meu, nostim cum este, ne-a spus ca era pregatit sa mai caute si-n haznaua din gradina, pe care-i place lui s-o foloseasca., ca sa stie ca-i la tara...
Ne-am intoras acasa, transpirati , nevoie mare, eu, mai ales!

Niciun comentariu: