Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

8 iun. 2010

Culcata, odata cu gainile, trezita de cocosi

N-am mai dormit de mult timp la tara, dar, sambata trecuta, mi-am zis c-ar fi cazul sa mai raman peste noapte acolo, deoarece am investit mult, ca sa-mi creez toate conditiile, ca la oras.
In timpul zilei a fost superb! Verdeata, din abundenta! Flori, peste tot. Atmosfera in familia mea numeroasa, de nota zece.
Seara, ne-am zis sa nu ne mai uitam la televizor, asa ca ne-am culcat odata cu gainile. In camera, era prea rece, deci, nu am prididit sa-mi pun toate hainele groase peste pijama. Ne-am acoperit cu aceeasi plapuma, dar peste cateva minute, am renuntat si fiecare avea acoperitoarea lui, fiindca ne descopeream la spate. Nici asa nu m-am incalzit, deci nici somnul nu se lipea de mine.
Cu chiu cu vai, am reusit, intr-un tarziu, sa adorm, dar m-au trezit niste vaiete ascutite. Ce s-a intamplat? Sotul meu s-a aplecat sa-si puna papucii pentru a iesi afara, la toaleta, deh... "viata la tara", dar a cazut si nu reusea sa se mai ridice si striga ca din gura de sarpe, asa cum fac barbatii, in general, cand au cate o durere.
Specific ca-n curte sunt trei corpuri de cladire, si doar in unul avem toaleta si apa curenta, asa ca, asta e...
A trecut si acest episod, dar, cand sa adorm, au inceput cocosii-vreo trei pintenati-sa dea desteptarea, ca doar de asta sunt facuti. Sotul meu a inceput filozofia desteptaciunii acestor creaturi, ca de unde stiu ei sa dea ora exacta...apoi, se certau si gainile in cotet, am auzit-o pe sora mea care scotea closca din cotet, ca nici ea nu mai avea rabdare, si trebuia sa-si hraneasca puisorii.
Pe la 7 fara ceva, cand am mers eu in gradina, la locul unde "merge imparatul pe jos", cum spuneau batranii, sora mea m-a zarit si a inceput sa rada in hohote, vazandu-ma si dandu-si seama de peripetiile mele nocturne.
Nu stiu daca o sa mai repet figura cu dormitul la tara...

Niciun comentariu: