Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

23 ian. 2010

Nora si soacra

Ca tot e moda acum pe televiziuni sa se faca emisiuni despre relatiile dintre soacra si nora, sa va povestesc despre convietuirea dintre buni si mami.
Bunica mea nu si-a iubit nora, de la inceput, deoarece tatal meu, ramas orfan de la varsta de 2 luni, cred ca ea si-a canalizat toata iubirea  asupra acestui unic odor, si nu dorea s-o imparta cu nimeni, situatie intalnita in familiile cu copii unici...
Desi o iubeam foarte mult pe buni, poate, uneori, chiar mai mult decat pe mami, dupa ce-am crescut, nu puteam sa nu-mi dau seama de aversiunea bunicii, si asta in mod gratuit, fata de o femeie care nu facea altceva decat sa caute sa-i intre in gratii soacrei sale, si sa depuna tot efortul din lume pentru bunastarea familiei ei numeroase..
Daca eu o rugam ceva pe bunicuta, ea ar fi sarit si-n foc pentru mine.
Intr-o zi, mama avand multa treaba prin gospodarie, si era normal cu familia ei de 7 copii, plus socri, gineri si nurori, mama a rugat-o pe buni sa dea pe razatoare mare niste sfecla pentru porci, si ea, deoarece rugamintea venea din partea mamei, nu a vrut, spunand ca sa faca mama acest lucru . Atunci, eu, enervata, i-am pus in pat, langa ea, toti napii, razatoarea mare, si bunica mea cea razvratita nu a avut incotro si a executat ordinele.

Vreau sa spun ca din relatia mamei cu soacra ei, am invatat cum sa ma port cu nurorile mele, cum sa le iubesc, sa nu le vorbesc de rau, ci sa le laud, si chiar daca am unele nemultumiri, ca asa e normal, nu le arat, ci mai bine-mi manifest iubirea, recunoscatoare ca ele au grija de fiii mei si-i iubesc.
Vedeti mai multe despre buni Radacini-buni

Niciun comentariu: