Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

21 ian. 2010

Indemanare

In aceasta fotografie este tatal meu cu o fosta prietena de-a lui.


Frumosul meu tata, chipes, de nu-l intrecea niciun baiat din satele invecinate, dupa spusele celor care l-au cunoscut in tinerete, nu era un om indemanatic, deoarece tatal lui vitreg, care era foarte priceput in tot ce facea,  nu avea rabdare sa-i arate si fiului sau vitreg, si, de aceea, i-a inoculat tatalui meu teama si neincrederea in fortele proprii.
Spuneam ca nu era priceput, dar stia sa asculte de mama mea, care, cu rabdare, era peste tot cu el, si cu vocea-i blanda, il seconda in tot ceea ce cerea indemanare. Tatalui meu nu i-au cazut "galoanele" ca-l invata meserie o femeie, asa cum se intampla adesea cu unii barbati care nu pot trece peste orgoliul lor de masculi.
Totusi, cei 4 frati ai mei au o pricepere si o indemanare deosebite, stiind sa repare si sa construiasca orice lucru.Pe langa asta, sunt foarte meticulosi si ordonati, mai ales Petrica, care, de cate ori intra in casa la mami, se apuca sa aranjeze cate ceva, e mereu cu matura in mana, prin camera si prin curte, incat sarmana mea mama  a zis ca sigur s-a mirat de o femeie care matura incontinuu, atunci cand era insarcinata cu el...
Alti barbati nu stiu sa bata un cui, decum sa mai repare altceva sau sa execute o lucrare mai complicata.

Niciun comentariu: