Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

8 oct. 2009

Respect

Lucrez, de ceva vreme, intr-un anume loc si am observat ca pentru ca oamenii sa te respecte trebuie sa fii cineva, sa ai un "nume", un job renumit, o infatisare.
Cum, zilnic, am de-a face cu oameni diferiti, din toata tara, si de nationalitati diferite, observ ca, pentru noi, romanii, conteaza foarte mult cele enumerate mai sus, pe cand, pentru straini, au importanta amabilitatea cu care sunt tratati si calitatea serviciilor oferite, fara ifose.
Cand intra in sala unde-mi desfasor munca, parca-ai fi un obiect, o mobila orecare, iar, daca se intampla sa fi abordat de un strain si aud ca nu esti doar "un cordon bleu" oarecare, incep sa-si schimbe atitudinea.
De multe ori, impreuna cu verisoara mea, la care lucrez, ne amuzam copios de aceasta atitudine, si ea obisnuieste sa spuna: "astia nu stiu ca tu ai mai multa scoala ca unii dintre ei".
Eu zic ca trebuie sa respectam pe toata lumea, fie ambasador-cu care am interactionat-fie ultimul om al societatii, deoarece nimeni nu-ti ia nici functia, nici pregatirea, nici jobul, daca ai o atitudine respectuoasa, fara sa afisezi un dispret suveran fata de cel de langa tine, fiindca nu stii niciodata, cu cine stai de vorba, cata pregatire are omul respectiv, din ce patura sociala face parte.
Eu obisnuiesc sa ma port cu toti oamenii la fel, fie cadru universtar, fie un amarat de om, defavorizat de sorta.

Niciun comentariu: