Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

17 sept. 2009

Izvoarele de apa minerala

"Izvoarele sunt foarte importante pentru satenii din Banpotoc, ei incercand sa profite de calitatile apei, chiar daca nu sunt specialisti in medicina.

De altfel, efectul consumului de apa minerala, precum si folosirea acesteia la spalat este vizibil. Oameni de 70 de ani arata ca unii de 50, au putere de munca si un psihic robust.Apa se tine doua-trei zile in frigider pentru a-si pierde gustul si mirosul de sulf, dupa care nu este folosita doar ca apa de baut, ci si la gatit. In zilele calde, satenii se adunau cu mic, cu mare la fundatia abandonata pentru a se scalda, recunoscand efectul relaxant al apei.Aici vin si multi turisti din tara, dar si din alte tari
Cum nu exista un hotel, ci doar o pensiune, considerata mult prea scumpa, turistii prefera sa stea in corturi, ceea ce reprezinta o problema in plus pentru sateni, care sunt nevoiti sa stranga toate mizeriile lasate de turisti.Locurile din imediata apropiere a bazinului ar fi impanzite cu gunoaie, daca oamenii din sat nu ar avea un spirit ecologic remarcabil. "Daca noi nu, atunci cine?" este motto-unui tanar satean de 24 de ani."apa-minerala

2 comentarii:

Muse spunea...

J'ai été longtemps adepte du tourisme sous tente; nous avons traversé ton beau pays pour aller en Grèce en 92... Oui, il faut savoir laisser propre derrière soi!

disa spunea...

Je regrette de ne t'avoir pas connue alors. Tu pouvais me faire une visite dans mon beau village, qui est en jumellage avec une commune francaise.