Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

14 mai 2009

Exempul propriu

La noi in sat, vin multe masini sa ia apa minerala. Gratis! Doar ca oamenii se cred la ei acasa, arunca sticle pe unde apauca, si, mai ales, in pîrîu, parcheaza masinile paralel cu izvorul, sa le fie cat mai comod, sa nu duca sticlele prea departe la masini, numai ca uita ca mai trebuie sa treaca si altii cu masina pe langa ei, si locul este destul de ingust.

In fata izvorului curge un pîrîu, si salciile de pe malul lui sunt bune de dig pentru largirea soselei. Piatra-travertin- exista la doi pasi, asa ca ceea ce lipseste, sunt bratele de lucru.
Sambata, le-am propus beneficiarilor acestei licori minunate-apa minerala-sa ia fiecare cate 2 pietre si sa le aduca pentru largirea soselei, socotind ca 2 inmultit cu aproximativ 200 de oameni-cati vin pe zi, in sat, am putea amenaja tot satul. Mentionez ca avem sosea asfatata in tot satul, dar acolo, este vorba sa se largeasca putin locul pentru a nu ne incomoda unii pe altii.
Dac-am vazut ca nimeni nu se urneste, desi m-au aprobat, am zis sa dau eu exemplu, si am adus 3 pietre, au mai venit trei barbati, care au adus alte pietre, si asa s-a conturat ceva.
Au fost si din aceia care n-au zis nimic-poate m-au injurat in gand- dar nici n-au pus mana, ci s-au urcat in masini sau pe biciclete si au sters-o englezeste.
Eu imi voi continua "opera" de amenajare a soselei, in folosul tuturor, spre disperarea alor mei, care se tem ca ma mai si ia cineva la bataie.

2 comentarii:

mihaella spunea...

ce peisaj superb ai pus sus...paradis.

disa spunea...

fericirea=mici bucurii