Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

18 mai 2009

Culmea culmilor!

Sambata aceasta, m-am dus in satul meu, unde va spuneam ca exista apa minerala, si unde vin sute de masini sa ia apa.
Doar ca atunci, ca niciodata, erau cata frunza si iarba. Era o zi torida si cred ca-i batea soarele in cap, incat oamenii erau surescitati la culme.
Mentionez ca altadata, apa se lua din coltul casei mele, fiind adusa la suprafata cand s-a sapat, in '58, fundatia pentru casa.
M-am dus sa iau si eu apa de la izvor, care acum e din jos de casa mea, unde s-a forat la 80 de metri adancime, si, astfel, s-au captat toate izvoarele din jur, inclusiv cel din curtea mea. Normal ca nu m-am asezat la coada, ca sa astept pana ce ceilalti vor umple sute de sticle, ci mi-am facut loc, deoarece eu aveam doar 2 sticle, ca ma astepta mami si-i era sete. Numai ca un domn m-a dat la o parte, eu i-am atras atentia ca apa vine din gradina mea. Altul, ce putea sa-mi fie fiu, imi spune ca satenii sa stea la coada ca si ei, cei veniti din alte localitati. Credeti ca e normal?Maine-poimaine, ne invadeaza satul si ne interzic sa mai luam apa.
Si asa nu mai putem accede pe la casele noastre, ca "intrusii" parcheaza paralel cu izvorul, de-o parte si de alta, blocandu-ne accesul, cand exista loc de parcare berechet, mai departe putin de izvor.
Cand vom invata sa respectam niste reguli?Unde sunt civilizatia si bunul-simt?
Iau apa gratis, si nesimtirea e la ea acasa.

3 comentarii:

Geocer spunea...

Sa-mi spui unde este satul tau sa vin si eu sa iau apa. Iti promit ca las masina departe de izvor si ca n-o sa te pun sa stai la coada.

disa spunea...

Daca vii, trebuie sa cari si pietre pentru largirea soselei. Totul in flosul comunitatii.

disa spunea...

2Geocer, esti prea departe, si efortul ar fi prea mare, pentru niste apa.