Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

29 dec. 2008

E bine sa fii prea direct?

Am avut o verisoara primara care s-a imbolnavit de cancer.
Am vizitat-o la spital înainte de-a muri. I-am vorbit despre Dumnezeu, spunându-i c-ar trebui sa încheie legământ cu El, dar m-am ferit să-i spun că suferă de o boală fatală, şi că zilele îi sunt numărate. Nu se poate să fii atât de direct cu un om în asemenea situaţii! A zis că vrea să se boteze, dar, în final, nu a făcut-o. Spera că se face bine, şi, apoi, nu voia să intre în contradicţie cu familia ei, care credea că ea i-ar face de ruşine dacă s-ar pocăi.
A murit la scurt timp, după aceea…
Imi pare rau ca nu am fost mai directa cu ea, si, astfel, sa-i castig sufletul.

4 comentarii:

mihaella spunea...

Da,e dureros....de fapt cred ca depinde cum privim lucrurile.sunt spirit si ma bucur ca ma duc la D-zeu sau sunt materie si ma duc in pamant....ideea mortii m-a speriat in general pana am realizat ca de fapt suntem energie Duh si stiu ca acolo,la Tata e bine.
Daca privim din unghiul celui caruia ii pleaca cineva drag e dureroasa despartirea...si tatal meu a plecat Acasa;dar sa nu uitam ca ne vom reintalni...
Moartea este noaptea dintre 2 vieti asa cum noaptea este moartea dintre 2 zile.

disa spunea...

draga mea, daca te conduci dupa principiul "cine crede se boteaza...",verisoara mea a crezut, dar n-a avut puterea sa duca totul pana la capat.
Daca eu spuneam direct despre ce-i vorba, poate ca-i castigam sufletul pentru o vesnicie cu Dumnezeu.

Rodica Botan spunea...

Ceva este diferit aici in America . Vreo 10 ani in urma am venit acasa de la lucru, a sunat telefonul si doctorita mea mi-a spus asa...simplu, ca e posibil ca am cancer. Eu cred ca doctorii ar trebui sa spuna oamenilor. Cit este de dificil sa stiu as vrea totusi sa-mi fac curatenie atit in casa cit si in minte si inima si sa ma pregatesc...ne pregatim de orice calatorie, de ce nu ne-am pregati daca este posibil si de calatoria asta si sa ne luam ramas bun, sa spunem ce avem de spus cui avem de spus...

disa spunea...

Si eu zic c-ar trebui, mai ales cand e vorba de pregatirea pentru vesnicie.
E important unde te vei duce, la bucurii eterne, de nespus, sau la osanda vesnica.