Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

24 oct. 2008

Constatare

Ne rugam zilnic pentru cei cu care convietuim, dar, din ce o facem, ne poartă mai multă ranchiună.

Este ceva invers proporţional şi paradoxal, aş zice, acest fenomen, experimentat de mama şi de sora mea. Cu cât te porţi mai frumos cu un om, cu atât forţele răului se revoltă şi mai mult!

Am impresia că "el"-un anonim- este un misogin, deoarece pe aproape toate femeile din viaţa lui le-a urât: pe bunica mea, pe mama mea, cumnatele sale, etc. Poate că este o revoltă inconştientă, pentru faptul că şi-a pierdut mama, de la vârsta de 8 ani. Aceşti copii rămân cu traume foarte adânci, câte zile au! S-au descurcat singuri în viaţă, de la vârste fragede, şi devin foarte agresivi, la cea mai mică contradicţie, şi acumulează manii obsesive pentru cele mai neînsemnate ,,greşeli ale semenilor'', pe care le amplifică şi nu le uită. Ele devin un leit-motiv al minţii, al vieţii şi-al atitudinii lor.

2 comentarii:

mihaella spunea...

cu cat te apropii mai mult de D-zeu cu atat fortele raului intervin.e firesc!de ce sa atace pe cel ce injura sau e necredincios?e deja al incornoratului si e obisnuit cu raul!intentiile sale sunt sa te impiedice a te mai ruga si a face bine aproapelui;numai asa ea,forta raului poate indeparta pe cineva de D-zeu.

disa spunea...

mihaella, de multe ori, mi-am propus sa nu ma mai rog pentru nimeni, ca sa fiu scutita de actiunea fortelor malefice, ca, apoi, sa uit de hotararea luata...