Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

13 oct. 2008

Imi pare rau...

Astazi, am mers la scoala, la nepotul meu de sora, deoarece l-am mutat anul asta la o alta unitate scolara.

Dupa ce-a sunat de iesire, a venit o profesoara in Cancelarie, unde ma aflam si eu, si era, pe buna dreptate, un pachet de nervi din cauza nepotului meu drag, la care tin ca la copiii mei. Ce facuse? Cand l-a scos la tabla sa raspunda, dupa ce ca nu avea nici cartea, nici caietul, si, bineinteles, nu avea habar de titlul lectiei, a mimat ca-i trage una cu piciorul profesoarei, lucru semnalat pe loc de alti copii, profesoarei. Era normal sa fie suparata! Eu, de moda veche, i-am aplicat o corectie de zile mari, facandu-ma de ras, dar punand lucrurile la punct, in felul meu, in mod intempestiv. Am procedat bine? Cred ca cei mai multi ma veti condamna, dar eu consider ca, daca nu luam astfel de masuri mai putin blajine, ajungem sa ne instruim si educam odraslele la domiciliu, ca profesorii nu vor mai calca prin scoli, si pe motive cat se poate de intemeiate.
S-auzim de bine, dragilor!

6 comentarii:

Anonim spunea...

stiati ca este interzisa corectia?

disa spunea...

De acord, dar tocirea nervilor adultilor, nu e?

Rodica Botan spunea...

fata mea, please du-te pe blogul meu ca numai ce am dat de o metoda noua de educatie...o sa rizi putin!!!

Intr-o nota mai serioasa la fata mea mai mare i-am explicat in clasa a patra cind a venit acasa si mi-a spus de rinduiala asta noua la scoala ca nu-i voie sa bati copii...i-am pus telefonul in fata si i-am spus sa cheme politia ca o bat cu politie cu tot si miine zi ma duc la scoala si o sa o ia si doamna invatatoare. Si cum ma tineam de cuvint...fata mea m-a crezut...

Fetele mele sint mari si casatorite...si nu li-i s-a intimplat nimic rau...ci dimpotriva!!!

disa spunea...

Rodica, chiar de suntem considerate de moda veche, nu pot sa nu afirm ca metoda corectiei nu ar trebui neglijata.
Ma intalnesc cu fostii mei elevi, si-mi amintesc ca atunci gand meritau cu adevarat, nu-i iertam de cate o chelfaneala. Azi sunt oameni la casele lor, realizati, cu copii mari. Nu s-a facut gaura in Cer pentru o mica "mangaiere". Principalul sa n-o faci cu dusmanie, sa nu sari calul, sa ierti dupa consumarea pedepsei.

mihaella spunea...

imi aduc aminte...eram clasa a-4-a si nu imi facusem temele.invatatoarea ne-a scos pe toti ce nu ne-am facut temele si ne batea la palme cu un bat gros.
ca fost elev,ANONIMULE,ACUM II MULTUMESC!A FACUT OM DIN MINE!
atat in scoala generala si liceu cat si in facultate am fost sarguincioasa.ma bucur ca am avut astfel de invatatoare si profesori de scoala veche.a!liceul l-am terminat in 94...pacat,pacat ca nu se da voie la "altoire",prindea bine si se invata respectul!

disa spunea...

mihaella, mama zicea ca cine-si iubeste fetita, nu cruta nuiaua.
Conditia-sa nu-i atingi cu ura, cu resentimente, fara s-o merite.
O sa vezi ca-n secunda urmatoare, te va trata ca prieten si nu ca dusman.