Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

4 oct. 2008

Disperare III

A fost o scrisoare lungă, de 8 pagini, foarte duioasă, în care îi spuneam, pe nerăsuflate, tot aleanul inimii mele. Îi mărturiseam cât de mult o iubesc, dar cât sufăr de tare, că nu poate fi mai mult timp cu mine, să mă mângâie, să mă alinte, să-mi spună cuvinte dulci. Mami a citit-o şi a plâns foarte mult ! O trimesesem prin moaşa Buşneaga, care avea o fată în clasă cu mine. I-a dat-o şi tatălui meu s-o citească, când s-a externat şi au curs lacrimi amare din ochii amândurora.

Era adunată aici, de-a lungul anilor, toată durerea unui copil pus în situaţii contradictorii: iubirea idolatră pentru mama sa, pe care o putea avea extrem de puţin pentru ea, din cauza repetatelor sarcini şi a micuţilor care o acaparau pe mămica lor, ca orice copilaşi, pe de o parte, şi pe de alta, iubirea pentru frăţiori, care era la fel de mare şi intensă, fiind deosebiţi, din toate punctele de vedere .

2 comentarii:

mihaella spunea...

si mie mi-au dat lacrimile.insa gandindu-ma la durerea mamei tale care este un izvor de iubire...si avea(si are cu siguranta si acum)pentru toti copiii...cred ca a durut-o!
mi-ar placea sa-ti dau o carte prin email....o carte despre nastere si moarte.poate ti-ar raspunde la multe intrebari!si crede-ma,e real ce spune acolo!

disa spunea...

da, mihaella, plang si acum, si am udat calculatorul, cand am scris cartea, gandindu-ma la durerea pricinuita mamei, dar si la amintirea aleanului inimii mele.
Mi-ar placea sa citesc cartea ta...