Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

13 mai 2008

Steve

Cam la doi ani, după naşterea unui copil, mama rămânea din nou însărcinată, nedorind să se protejeze într-un fel, din cauza credinţei. Astfel, când eu aveam cinci ani, s-a născut cel de-al treilea frate al meu, Ştefan-Steve-. Pe el l-a născut în capătul Bârsăului.

De multe ori, mama mergea la câmp, la lucrul holdelor. Se întorcea foarte târziu acasă, când răsărea luna, pentru că terenul nostru era la vreo câţiva kilometri de sat. Eu rămâneam cu cei doi fraţi ai mei, cu toate că şi eu eram doar un copil, puţin mai măricel. Mai venea mătuşa Dotiţa, vecina noastră să-l înfaşe pe Ştefan. Eu îi dădeam să mănânce cu lingura mâncare, de te miri ce, ce putea draga mea mamă să pregătească, înainte de a pleca la holdă.

Tare mă mai enervam, deoarece ciorba se scurgea pe obrajii bebeluşului, că biberon nu aveam, pe atunci. Cred că mai mult suferea de foame sărmanul, fiindcă eu mă plictiseam să-l hrănesc. Nu vroia să adoarmă, decât după ce plângea. Eu am prins şmecheria şi îi făceam ceva, ca să plângă, şi apoi adormea.

Cred că numai Bunul Dumnezeu, la rugăciunile mamei, ne-a ferit să nu ni se întâmple o nenorocire ca să ne pierdem viaţa, deoarece, cea mai mare parte a timpului, eram singuri acasă !

Niciun comentariu: