Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

25 mai 2008

Cum s-a stins-continuare

În acelaşi timp cu tatăl meu, eu am făcut o nevroză foarte urîtă, şi nu puteam să înghit aproape nimic. M-am internat la spital, şi timp de trei săptămâni nu am mai văzut de tatăl meu, a cărui stare s-a agravat. M-am învoit de la spital pentru 24 de ore şi am mers acasă. Soarta lui era pecetluită  Abia se mai ridica din pat. Nu-l durea nimic, dar ameţea. Eu m-am întors la spital şi am căutat să vorbesc cu medicii de la Interne, ca să-l internez. Am plecat cu Liliana, o bolnavă internată cu mine, împreună cu prietenul ei, ca să-l aducem pe tata la spital. Era luni, pe la amiază. Cu o zi înainte, duminică fiind, tati s-a străduit, cum a putut, dragul de el, să meargă la biserică, ca să ia împărtăşania. Avea să fie ultima, din viaţa lui…A mers pe picioarele lui până la drum, la maşină, dar, în timp ce ne îndreptam spre Deva, îi era foarte rău şi avea scurte pierderi de cunoştinţă. Când îşi revenea, se ruga întruna.
Am ajuns la Urgenţă, unde a fost dus cu căruciorul, i s-au făcut analize de sânge şi hemoglobina scăzuse la 6 mg. L-au trimis la Interne. Eu am mers la secţia unde eram internată- Pshiatrie- A doua zi, l-au pus la perfuzii, glucoză cu corecţie de insulină, ,,un pic de apă chioară'',cum avea să spună tata. După acest ,,tratament'' i-a fost foarte rău, având o stare de agitaţie inexplicabilă. Nu era nici un medic pe acolo, ca să îi dea ceva. Eu alergam de colo-colo, doar, doar, găsesc pe cineva să mi-l salveze!
A fost ghinionul lui, sărmanul! O dată a fost şi el la spital, dar n-a avut noroc
Erau Campionatele Mondiale de Fotbal, din anul 1998. Cine să se gândească la un biet bătrân, a cărui destin depindea de profesionalismul celor care au depus jurământul lui Hipocrate?

2 comentarii:

mihaella spunea...

juramantul ala l-am depus si eu....ma intreb de ce-i zice al "lui Hipocrate".e mult modificat pe de o parte,pe de alta parte te obliga sa-l incalci!

disa spunea...

da, dar nu cum s-a procedat cu tatal meu. E adevarat ca, poate, nu se mai putea face nimic...