Translate

Faceți căutări pe acest blog

AMESTECATE

Totalul afișărilor de pagină

29 mai 2008

Constantin

Alt frate al mamei a fost Constantin, un băiat superdotat, mai mare cu un an ca şi mama mea.
El era mândria familiei, învăţînd foarte bine la şcoală şi având o îndemânare practică, ieşită din comun. Având doar şase ani, a construit un război de ţesut în miniatură, cu absolut tot ce trebuia. Avea o inteligenţă nativă mult peste medie, la un copil din mediul său de viaţă. S-a îmbolnăvit, la vârsta de 12 ani, de apă la plămâni, deoarece a alergat după o vacă nărăvaşă, cu care era la păşune.
L-au dus la spital, dar nu s-a mai putut face nimic pentru copilul genial. Toţi medicii, care l-au tratat, erau uimiţi de acest copil care era o adevărată enciclopedie, lucru destul de neobişnuit, de altfel, când copiii nu aveau posibilităţi de instruire ca şi astăzi, şi totuşi, acest copil ştia foarte multe lucruri.

I-a auzit pe medici spunând că dacă mai face apă in corp, nu vor mai putea să-l salveze. El a auzit acest lucru, fără ca medicii să-şi dea seama, şi, după ce l-au externat, într-o zi, stătea în grădină să păzească un bou, care era şi el bolnav. Copilul era foarte trist şi abătut şi buna l-a întrebat dacă îi pare rău de bou. Copilul a suspinat, si buna a înţeles că nu de bou îi părea lui cel mai rău, ci de el însuşi, simţind că îi vine şi lui sfârşitul.

Niciun comentariu: