Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2020

BALSAM PE RANĂ

Sunt pom cu rod, lâng-o fântână,  În zi toridă-apă rece, bună.  Umbre materne, ce învăluie lin,  Soare apocaliptic pe cer senin,  Balsam pe-o rană adâncă,  Rouă catifelată pe luncă,  Înfiorare în miez de noapte,  Plăpânde visuri de puritate,   Lună hieratică după o eclipsă,  Versuri de sânge într-o elipsă,  Sudoare şi belşug de grâne,  Strigăte-n noapte şi…suspine.

Eu merg la vot

Pe multă lume aud că nu va merge la vot, la alegerile locale. Sunt acei care critică de zor pe oricine şi orice. Mă întreb, oare, vrem să fim ca un sat sălbatic, fără stapâni! E o întrebare retorică, că raspuns nu mai aştept de la nimeni. De când cu pandemia, oamenii au devenit extrem de nervoşi şi cicălitori. Doamne, da-ne mai multă rabdare si supunere!

Ca un monstru

Doar se întuneca cerul înspre Vărmaga, la noi în sat fiind senin, şi ne trezeam, după puţin timp, cu nişte vâjâituri de ape înspăimântătoare. Se dezlănţuia potopul de ape negre ca smoala, cu lemne groase ca mijlocul unui om, cu animale moarte şi tot soiul de alte lucruri ce sunt prin gospodărie. Era Valea Vărmăgii, pârâu ce aproape seca în zilele de vară, dar care era apocaliptic, când veneau puhoaiele  Parcă era un monstru, ce dădea târcoale satului, luându-şi tributul în vieţi de animale. Inunda satul de multe ori. Intra chiar şi la vecinul nostru, Sabin, în curte, la Găluţ, vecinul de peste vale, la Cocoru. Lua toate punţile de peste pârâu. Odată, Anuţa lui Găluţ, cea căsătorită cu a lu’Nişa, era pe puntea Trejii lu’ Curtean, când a venit viitura. Era cu două punţi mai sus de casa lor. Fratele ei, Ionuţ, a văzut când a căzut fata de pe punte, şi a fost înghiţită de apele învolburate. Cu o prezenţă de spirit deosebită, s-a aruncat în apă, s-a sprijinit cu cap

Stranepoti dragi

Strănepoţii mamei Eu nu am nepoţi.   Marioara sunt, cea mai mare fiica. Acum, pot spune ca am: Diki, fiul vitreg a lui Dacian                                                             Denisa, fiica lui Flaviu De la Iosif are 3 strănepoate:                                              Andreea, fiica Cosminei                                              Bianca, fiica Cosminei.                                              Karina, fiica lui Adrian                                              Rares, fiul lui Adrian De la Ştefan are o stranepoată, Andreea Iulia, fiica lui Paul.                        De la Adina, 2 gemene Malina si Miruna De la Ioan are  2 stranepoţi, Alex şi Cristian, copiii lui Cătălin.                                                                        Maria Sofia                      1 strănepoată, Larisa, fiica lui Cosmin.                       1 nepot-Lucian Bogdan, fiul lui Cosmin.                       1 nepot- Raul Sebastian, fiul lui Co

De la un fost elev, mesaj

Un fost elev isi aminteste... Un mesaj de la un fost elev, gasit pe FB: "Va sunt profund recunoscator pentru anii de franceza de la scoala, care acum imi prind nespus de bine, noi traind aici in Belgique de 8ani. Va multumesc pt. tot si va doresc o zi frumoasa." Nu este primul fost elev care-mi spune astfel de cuvinte, pe drept, zic eu...Modesta, nu?