Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie, 2019

In satul meu, Castelul Maria

Anul acesta, fara lalele

https://disa-amestecate.blogspot.com/2016/05/lalele.html Aceste lalele sunt de anul trecut. Anul acesta, nu au inflorit deloc. Oare de ce? Fiindca nu le-am rarit in toamna aceasta?!

Un gând pentru un fiu iubit

Astăzi, se împlinesc 47 de ani, de la bucuria deplina pe care am simtit-o la venirea pe lume a primului meu copil. Împrejurările au fost de asa natura ca nu m-am bucurat cand am aflat ca voi fi mama, dar, ca o compensație pentru asta, dupa naștere, am fost cea mai grijulie si iubitoare mama! Toata ziua, la serviciu, nu vorbeam decat despre el. Colegele mele, care au devenit, la randul lor, mame, mi-au mărturisit ca niciodata nu au cunoscut acest sentiment, pentru copiii lor, ca cel transmis de mine. Relația mama-fiu a fost cu bune si rele, dar dragostea nemarginita pentru el, si reciproca, a dăinuit fara încetare. Daca mi-e teama, de ideea ca voi părăsi, la un moment dat, aceasta lume, este doar gândindu-ma la suferinta fiului meu pentru aceasta pierdere. M-a moștenit, atat fizic cat si psihic, in cele mai mici amănunte. Doresc sa aiba zile cat mai senine, in continuare, iar eu sa fiu sănătoasa atat cat sa nu devin o povara, la un moment dat, pentru cei dragi ai mei.

Altruismul, un mare defect

Mereu am considerat ca a fi altruist nu este prea bine pentru cel care are aceasta calitate. Pentru mine, a ajuns sa fie un defect. De ce? Pentru ca, in primul rand, trebuie sa te iubești pe tine însuți, mai mult ca pe cei din jur. La mine, a devenit o boala sa ma preocup permanent de membrii familiei extinse, de cei din jur, de vecini, de oameni apropiați sau mai putin. Ar trebui sa nu pun la suflet faptul ca ei ma răsplătesc cu nepăsare, indiferenta, rea-voința. Dar sunt om, supus greșelilor, si am si eu sensibilitățile mele. Si, observând anumite lucruri, sufăr enorm! Oare ma pot schimba? Cam tarziu...