Treceți la conținutul principal

Fratele mamei mele, neştiut de noi

Adrian mi-a trimis aceste informaţii:
"Petru Urs al Catalinei a avut ca sora pe Evutia Urs, mama bunicii mele materne (Sabina Filimon nascuta Boldor). Evutia a murit in 1917 lasind-o pe bunica orfana la 7 ani. Fratele bunicii a fost Pecu cel batrin daca mai cunosti cite ceva prin Varmaga, care locuia la Pitorasti, mai sus de Lina lui Crompir (Crompiroaia)."

Să recapitualam. Evutia, sora bunicului meu, s-a casatorit cu Boldor. Ea a avut pe bunica ta, Sabina Filimon.
Sabina Filimon a avut doua fete: pe mama ta, pe Valeria si un baiat ce locuia la Simeria, pe care-l stiam.

"Si mai vezi ca se pare ca exista si o neconcordanta a zilei de nastere a mamei tale. In catastif apare inregistrata ca fiind nascuta la 21 iunie 1921." Posibil, Adi. Aşa apare in acte, cu data de 29 iulie."

"Petru Urs a stiut sa citeasca si sa scrie spre deosebire de Lina."

Lina, bunica mea, a avut o inteligenţă nativă, fiind "motorul" familiei sale.
Loghin e fratele de care nu mi-a amintit niciodată isteaţa mea mamă. Acum e tarziu ca s-o mai întreb. Nu  îşi mai aminteşte nimic.

"In legatura cu Loghin, scrie clar (in arhiva bisericii)la pozitia 169,ca al treilea copil a fost Loghin care a trait numai vreo 4 luni - botezat pe data de 10.11.1912. Mai multe detalii trebuie sa existe in catastiful II 89 pe care nu l-am consultat."

Ps. Imi place numele Evutia. E prima data cand îl aud.
Catalina este străbunica mea maternala. Ce nume frumos!
O sa revin cu precizari...

Comentarii

Adrian a spus…
am vrut sa zic iulie 21, nu iunie 21 - mea culpa

Postări populare de pe acest blog

Mama-Adriana Stoica

Iubirea de mama o simt si acuma, De cand ea la piept cu drag m-ocrotea, Cu lacrimi pe fata, mereu a mea, La Domnul Isus pentru noi se ruga: O, Doamne, o, Doamne, in mana Ta-i incredintez, O,Doamne,o,Doamne,si de rau, te rog sa-i feresti. Iubirea de mama-i alaturi de tine, In vorbe, in umblet, o simt tot mereu, Aproape-i de mine, in orice-ncercare, E mama, oricand, la bine si la greu. O, mama, o, mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu! Iar chipul tau, mama il port tot cu mine, In negura noptii, prin vant sau prin ger. Purtat-ai pe brate o fiinta dorita, Pe care-ai iubit-o, si-aceea-am fost eu. Refren: O, mama, o mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu. Trecut-au, dar, anii, si-acuma sunt mare, Si chipul tau, mama, acum s-a schimbat, Cu riduri pe fata, cu parul ca neaua, Dar zambetul dulce pe-obraz ti-a ramas. O, mama, o, mama, iti multumesc ca m-ai crescut!

Despre Simina

Simina, dezamagita, pe drept cuvant Mi-a parut rau ca tocmai pe blogul meu, care sunt fan inflacarat al Siminei, dar, mai ales, al mesajelor cantarilor sale, se duce aceasta "lupta" de pareri in legatura cu ea. Nu era suficient ce s-a scris pe anume site-uri, a trebuit ca si aici sa se continue acest deserviciu care ni se face noua, ascultatorilor ei. Public, si sper sa nu se supere, comentariul ei, in legatura cu dezamagirea simtita fata de unii dintre "fratii" ei de credinta. http://disa-amestecate.blogspot.com/2009/12/despe-simina-palincas.html Aici gasiti toate comentarile facute pe acest blog, la adresa ei. "buna ziua tuturor...A fost, intr-adevar, o surpriza sa gasesc acest blog, si, din nou, sa ma bucur de alegerea pe care am facut-o, cu 5 ani in urma, de a ma retrage dintre acesti oameni, care vor sa spuna ca sunt "pocaiti", nu crestini. In nici un caz! De cand am inceput sa cant la nivel profesional, asa cum scrie aici, de pe l

Alimente INTERZISE înainte de CULCARE