Treceți la conținutul principal

Amintiri din copilaria fericita

Am primit un mail de la o verisoara tare scumpa mie, Cornelia, care-si aminteste de vremurile copilariei ei, in tara, alaturi de bunica mea materna si de mamicuta mea, care a fost si este preferata ei, dintre matusi. Ea locuieste in State, si sper sa nu se supere ca postez acest mail. "Ma bucur de vestile primte! Am aflat de fiecare cate ceva, dar cel mai mult ma bucur de vestile bune primite despre matusa mea draga, pe care nu o pot uita, si-mi aminteste foarte mult de timpul petrecut la Varmaga, impreuna cu bunica Lina, care a fost o bunatate de bunica . Ea nu stia sa citeasca, dar spunea versetele din Biblie si citatele pe de rost. Imi amintesc ca eu nu vroiam sa dorm cu ea, spunindu-i ca nu vreau sa fiu sbarcita la fata ca ea. Matusa si buna radeau, pentru ca nu aveam decat doi ani. Bunica nu se supara, desi eram obraznica, dar o iubeam foarte mult. Imi amintesc cum buna vroia sa o protejeze pe matusa, ca sa nu doarma cu mine, pentru ca nu se odihnea bine si ma muta in patul dansei. Oh Doamne, ce bine era atunci, cand erau primele faze ale credintei in satul Varmaga! Tata, saracul, desi lucra greu, venea pe jos, aproape in fiecare saptamana, pentru a le spune oamenilor din sat despre D-zeu, avand o satisfactie deosebita cand le vorbea de tainele Imparatiei, lucruri necunoscute de ei. Tatal meu, cu vocea lui blanda, a fost ascultat, si, astfel, a reusit sa aiba sute de "snopi", slavit sa fie D-l! Imi amintesc ca, odata, a stat in post si rugaciune 21 de zile, impreuna cu fr. Moldovan. Imi amintesc de perioada cand la noi erau staruinte de cate o saptamana intreaga. Oamenii nu mergeau la distractie, in concediu, ci stateau pe genunchi si cereau de la D-l noi suflete salvate. Oh, imi e dor de o viata de partasie, ca pe vremuri. Am vazut in casa noastra vindecari, prorocii si chiar rapiri, lucruri pe care nu o sa le uit. In cei 15 ani, cat a fost biserica la noi, am avut parte de multi musafiri binecuvantati, dar imi amintesc ca niciodata nu am fost in lipsa, pentru ca Domnul se ingrijea de noi. Sa fie slavit in veci vecilor, pentru ca si acum ne poarta miraculos de grija, si sunt convinsa ca totul se datoreste faptului ca ai mei au impartit tot ce au avut si nu am simtit nici un fel de retinere . Imi vine sa pling cand ma gandesc ca nu mai sunt, si doar draga matusa, mama ta, mai este in viata. Domnul sa-i faca parte de viata vesnica!"

Comentarii

Mihaella Gheorghiu a spus…
asa e!slavit fie numele Domnului.multa grija are El de cei ce isi intorc zilnic privirile spre El si cred cu tot sufletul in ajutorul sau.
Acum mi-ai amintit de niste vise ale mele pe care o sa le postez.Ele fac parte din viata mea si au fost premonitorii.
O,de cate m-a aparat Dumnezeu si cate binecuvantari mi-a daruit!
disa a spus…
@mihaella, asa este.
Acelasi lucru pot spune si eu, desi m-am departat o perioada de El, pentru care "am platit", fiindca El m-a iubit.

Postări populare de pe acest blog

Mama-Adriana Stoica

Iubirea de mama o simt si acuma, De cand ea la piept cu drag m-ocrotea, Cu lacrimi pe fata, mereu a mea, La Domnul Isus pentru noi se ruga: O, Doamne, o, Doamne, in mana Ta-i incredintez, O,Doamne,o,Doamne,si de rau, te rog sa-i feresti. Iubirea de mama-i alaturi de tine, In vorbe, in umblet, o simt tot mereu, Aproape-i de mine, in orice-ncercare, E mama, oricand, la bine si la greu. O, mama, o, mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu! Iar chipul tau, mama il port tot cu mine, In negura noptii, prin vant sau prin ger. Purtat-ai pe brate o fiinta dorita, Pe care-ai iubit-o, si-aceea-am fost eu. Refren: O, mama, o mama, iubirea ta calda ti-o simt mereu, O, mama, o mama, tu esti aproape de sufletul meu. Trecut-au, dar, anii, si-acuma sunt mare, Si chipul tau, mama, acum s-a schimbat, Cu riduri pe fata, cu parul ca neaua, Dar zambetul dulce pe-obraz ti-a ramas. O, mama, o, mama, iti multumesc ca m-ai crescut!

Despre Simina

Simina, dezamagita, pe drept cuvant Mi-a parut rau ca tocmai pe blogul meu, care sunt fan inflacarat al Siminei, dar, mai ales, al mesajelor cantarilor sale, se duce aceasta "lupta" de pareri in legatura cu ea. Nu era suficient ce s-a scris pe anume site-uri, a trebuit ca si aici sa se continue acest deserviciu care ni se face noua, ascultatorilor ei. Public, si sper sa nu se supere, comentariul ei, in legatura cu dezamagirea simtita fata de unii dintre "fratii" ei de credinta. http://disa-amestecate.blogspot.com/2009/12/despe-simina-palincas.html Aici gasiti toate comentarile facute pe acest blog, la adresa ei. "buna ziua tuturor...A fost, intr-adevar, o surpriza sa gasesc acest blog, si, din nou, sa ma bucur de alegerea pe care am facut-o, cu 5 ani in urma, de a ma retrage dintre acesti oameni, care vor sa spuna ca sunt "pocaiti", nu crestini. In nici un caz! De cand am inceput sa cant la nivel profesional, asa cum scrie aici, de pe l

Alimente INTERZISE înainte de CULCARE